Plasticul amenință apele noastre! Să avem grijă de Pământ!

La nivel mondial, 73% din deșeurile de pe plajă sunt din plastic. Printre acestea se numără filtre de țigări, sticle, capace, ambalaje, pungi de cumpărături și recipiente din polistiren.

Mai mult decât atât, plasticul găsit pe plaje este estimat să fie acolo de cel puțin 150 de ani, iar în funcție de tipul de plastic, poate dura mii de ani să se degradeze. De asemenea, în momentul în care plasticul se degradează, devine o sursă majoră de gaze cu efect de seră.

Din acest motiv, este vital să evităm utilizarea materialelor plastice și să optăm pentru materiale complet biodegradabile.

botellas-de-plastico-en-la-playa

 

De fapt, conform ritmului actual al consumului de plastic, până în 2050, aproape toate speciile de păsări marine de pe planetă vor consuma plastic zilnic. Timp de decenii, oamenii de știință au monitorizat ingestia de plastic în populațiile de păsări marine. În anii '60, mai puțin de 5% dintre aceste animale aveau materialul în stomac. Acum, procentul a ajuns la 90%, iar până în 2050, se estimează că toate păsările marine vor consuma plastic.

ave-en-la-playa--ingerire-plastico-por-contaminacion

Nu plasticului pe plaje!

Te invităm să distribui acest mesaj care ne interesează pe toți și care ajută la conservarea mediului înconjurător.
Înapoi la blog